Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Η  ΕΟΡΤΗ   ΤΟΥ  ΜΕΓΑΛΟΥ   ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ   ΣΤΗΝ   ΕΝΟΡΙΑ   ΜΑΣ




Η  1η  του έτους  εορτάστηκε  με λαμπρότητα  και κατάνυξη στην Παναγία τη Λατομίτισσα. Η εκκλησία μας γεμάτη από πιστούς   που προσήλθαν  να προσκυνήσουν   την εικόνα του  Αγίου  Βασιλείου  έλαμπε από καθαριότητα. Η  Ιερά Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου ιδιαίτερη  και  διαφορετική. Ο ιερέας του Ναού π. Βασίλειος Φιλιππάκης   ο οποίος  φανερά συγκινημένος λόγω της ημέρας,  - εορτάζων  ο ίδιος, -  μαζί με την χορωδία των ιεροψαλτών μας  απέδωσαν  με Βυζαντινή μεγαλοπρέπεια τα  ωραιότατα Κοντάκια του  Μεγάλου  Βασιλείου.

Την καθιερωμένη βασιλόπιττα ευλόγησε και έκοψε  μετά το  τέλος της Θείας Λειτουργίας εντός του ιερού μας ναού ο πάτερ Βασίλειος.  

Για τον καθένα ξεχωριστά  είχε ατομικά  βασιλοπιτάκια  έχοντας για δώρο  σε εκείνον που θα εύρισκε το φλουρί μία ωραιότατη εικόνα του Μεγάλου Βασιλείου.

Ολοι του ευχήθηκαν  από τα βάθη της καρδιάς  τους   -  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ -  και να τον έχει ο Θεός καλά, να κάνει κι άλλα πολλά   περισσότερα,  σ΄αυτήν  εδώ   την ενορία που  πραγματικά  μας  την έχει  κάνει   από τότε   που  ανέλαβε  τα καθήκοντά   του   ΑΓΝΩΡΙΣΤΗ.

"ΚΑΛΗ  ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ
 ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ  ΣΕ ΟΛΟΥΣ"










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου