Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012


ΤΕΛΕΣΗ ΑΓΙΑΣΜΟΥ  ΣΤΟ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΕΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕ ΤΗΝ  ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

 ΚΑΙ ΕΝΟΡΙΑΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2012 – 2013


      Στο Κουκουνάρειο Πνευματικό Κέντρο  της ενορίας μας, την Κυριακή το πρωϊ 30 Σεπτεμβρίου 2012 μετά το πέρας της Ιεράς Θείας Λειτουργίας, ετελέσθη αγιασμός  επί τη ενάρξη των μαθημάτων 2012 – 2013, από τον εφημέριο του Ιερού μας Ναού π. Βασίλειο Φιλιππάκη. 












Πολλοί μαθηταί, καθηγηταί και γονείς  προσήλθαν στην τέλεση του αγιασμού για να συμμετάσχουν στην έναρξη  των μαθημάτων που θα διδάσκονται αφιλοκερδώς  στο Κουκουνάρειο Πνευματικό Κέντρο  Λατομιτίσσης.  


Ο εφημέριος του Ναού π. Βασίλειος Φιλιππάκης, ο οποίος  εμφανώς συγκινημένος  αυτή την ημέρα, μιας και είναι ο δημιουργός και άγρυπνος φρουρός στην όλη διοργάνωση, - μας άνοιξε την καρδιά του,- στην ομιλία του μετά το πέρας του Αγιασμού.  Αρχισε με τις ευχές  και τις ευλογίες  που έχει η ενορία μας από τον Μητροπολίτη μας κ. ΜΑΡΚΟ,  και συνέχισε  απευθυνόμενος σε όλους  με  τα εξής λόγια: Εύχομαι καλή πρόοδο και δύναμη τόσο στους μαθητάς όσο και στους γονείς,  ευχαρίστησε τους συνεργάτες του, ονομάζοντάς τους στρατιώτες ανιδιοτελείς που θα αφιερώσουν κάποιο χρόνο  για να διδάξουν τα μαθήματα αφιλοκερδώς στο Κουκουνάρειο. Συγκινημένος είπε ότι βλέπει στα μάτια του κόσμου  με την προσέλευση όλων ότι θέλουν  να μάθουν και να διδάξουν αφού δίπλα του έχει καλούς ανθρώπους. Κανένας  καθηγητής   δεν του αρνήθηκε   την πρόσκληση για να διδάξει. Εχει  22 συνεργάτες και  όπως είπε εμείς εδώ ρίξαμε  τον σπόρο και περιμένομε τον Ιούνιο να τον θερίσομε. 

Καταλήγοντας τόνισε ότι, εδώ ο χώρος   που θα  προσέρχεσθε  καθημερινά   δεν θα πληρώνει    κανένας  τίποτα.   Όμως   θα   πρέπει    οι γονείς  να έχουν άμεση   επικοινωνία   με τους   καθηγητές  να  μαθαίνουν πως   πηγαίνουν οι επιδόσεις   των παιδιών τους. Επίσης   ζήτησε  να  διατηρούν τους  χώρους   καθαρούς όπως   διατηρούμε   καθαρά  τα σπίτια μας.  Η επικοινωνία με τους καθηγητάς   είναι   απαραίτητη και επιβάλλεται από όλους τους γονείς.
Τέλος αναφέρθηκε  στο νέο μάθημα που έκανε την εμφάνισή του το οποίο σίγουρα ενδιαφέρει πολλούς, διότι  όλοι μας έχομε κάποια προβλήματα στην οικογένειά μας. Ονομάζεται Ομάδα Συμβουλευτικής Γονέων και θα διδάσκεται από την Ψυχολόγο κ. Ιωάννα  Γρηγοροπούλου.  Πρώτα όμως   θα απευθυνθούμε στην  Παναγία μας και στον Τριαδικό Θεό και μετά θα επισκεφθούμε τους ειδικούς  για να βοηθηθούμε  κάπως.
Σε όλους στο τέλος μοίρασε  το Πρόγραμμα των μαθημάτων που θα διδάσκονται  καθημερινά το οποίο δημοσιεύομαι παρακάτω.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου