Κυριακή 10 Μαρτίου 2024

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟ  ΕΤΗΣΙΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ

ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑΣ  ΦΙΛΙΠΠΑΚΗ

 


Πέρασε κι όλας  ένας  χρόνος από την απρόσμενη

 απώλεια της  αγαπημένης μας Πρεσβυτέρας

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑΣ   ΦΙΛΙΠΠΑΚΗ

συζύγου του εφημέριου του Ιερού Ναού  Βασιλείου Ν. Φιλιππάκη.

 


 

      Την  Κυριακή 10 Μαρτίου 2024  στον Ιερό Ναό Παναγίας Λατομίτισσας  τελέστηκε το  Αρχιερατικό Ετήσιο  Μνημόσυνο   υπέρ μακαρίας  μνήμης και αιωνίου αναπαύσεως της  ψυχής της αειμνήστου  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑΣ  ΦΙΛΙΠΠΑΚΗ.

Τίμησε   την μνήμην της ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Μάρκος.

«Ο  σύζυγός της παπά Βασίλης συγκινημένος πάρα πολύ προσπάθησε στην σύντομη ομιλία του να ευχαριστήσει από τα βάθη της καρδιάς του όλο τον κόσμο καθώς και τις αρχές του τόπου στρατιωτικούς, πολιτικούς, το ιερατείο  και τις κυρίες του Ερυθρού Σταυρού, που προσήλθαν να τιμήσουν την μνήμη της  αείμνηστης  Κωνσταντίας.

Ευχαρίστησε επίσης και εκείνους που ταξίδεψαν από πολύ μακριά για να  παραστούν στο Ετήσιο  μνημόσυνο.»

    Την αγαπήσαμε τόσο πολύ μας λείπει πολλές φορές στις δραστηριότητες της ενορίας μας. «Δεν είναι πια εκεί που ήταν πάντα. Αλλά είναι σίγουρα ανάμεσά μας…..»

        Τίμησε τον ρόλο της η Πρεσβυτέρα Κωνσταντία δίπλα στον ιερέα σύζυγό της, αξιοπρεπής, απλή, σεμνή, και ταπεινή όπου χρειαζόταν ήταν παρούσα.  Όλοι εμείς που την ζούσαμε στην ενορία μας θα την θυμόμαστε με αγάπη για πάντα. Ήταν πρόσχαρη και  χαμογελαστή με όλους και προσπαθούσε να μας συμβουλεύει σε οτιδήποτε γινόταν μεταξύ μας.

        Θα την θυμόμαστε για πάντα την αείμνηστη πρεσβυτέρα και ευχόμαστε  η  χάρη της Υπεραγίας Θεοτόκου να δίνει δύναμη στον ιερέα πάτερ Βασίλειο καθώς και στην μονάκριβη κόρη της Νικολέτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου