Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

Η  ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ 
ΤΟΥ ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΛΑΤΟΜΙΤΙΣΣΗΣ 
ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΩΝ  ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ, 
ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΤΩΝ ΕΟΡΤΩΝ
 ΤΗΣ  ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣΥΝΗΣ




       Στα πλαίσια της ποιμαντικής   διακονίας της  ενορίας, ο Ιερός Ναός Παναγίας  Λατομιτίσσης δια του  Φιλοπτώχου Ταμείου της, καθημερινά δίνει  το  δικό  του αγώνα, τη  δική  του παρουσία,  για προσφορά αγάπης, γνήσια αγάπη, έμπρακτη αγάπη  και συμπαράσταση σε πολλούς αναξιοπαθούντες και εμπερίστατους  συνανθρώπους  της ενορίας μας και όχι μόνο (πτωχούς, αρρώστους, ανέργους, αστέγους)  αρκετές φορές το χρόνο και ειδικότερα  τα Χριστούγεννα και  το Πάσχα.
      Δύσκολο το έργο της και μεγάλες  οι ανάγκες για να επουλωθούν οι πληγές της φτώχειας, της  δυστυχίας, της αρρώστιας, της μοναξιάς.
      Η Εκκλησία μας όμως   ποτέ δεν λησμονεί  το  χρέος της αγάπης. Ένα χρέος  που μένει ανεξόφλητο όσο υπάρχει δίπλα μας η φτώχεια, η αρρώστια, ο πόνος,  τα οποία δυστυχώς  κτυπούν όλο και περισσότερο   στις σημερινές δύσκολες συνθήκες, τούς ελάχιστους  αδελφούς  του  Χριστού μας
       Οι υπεύθυνοι όμως του έργου αυτού αγωνίζονται με όσες δυνάμεις διαθέτουν. Προπάντων  όμως  στηρίζονται  στη φιλανθρωπική διάθεση των πλούσιων σε χριστιανικά συναισθήματα ενοριτών  μας. 
       Ετσι λοιπόν  και φέτος  με την ευκαιρία της γιορτής  των Χριστουγέννων, στάθηκε δίπλα  στη φτώχια, στην αγωνία και  τον πόνο των  πολλών ενοριτών   μας και μη, που αντιμετωπίζουν εφιαλτικές καταστάσεις και  τους ανακούφισε με τρόφιμα  και με  χρήματα,  που τους  επρόσφερε.
     Σε μια εποχή απομόνωσης και ατομισμού, το αγκάλιασμα  της  φτώχειας,  της αγωνίας και  του πόνου του διπλανού μας είναι  υποχρεώσή μας.
    Ευχαριστούμε όλους, επώνυμους και ανώνυμους που έστω και από το υστέρημά τους, ενισχύουν το Ενοριακό Φιλόπτωχο Ταμείο και τους ευχόμεθα ο Θεός να τους ανταμείβει δια πρεσβειών της Υπεραγίας  Δεσποίνης ημών Θεοτόκου προστάτιδος της ενορίας μας.
Ευχόμαστε σε όλους ένα ευλογημένο Δωδεκαήμερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου