Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ 
 ΧΙΟΥ κ. ΜΑΡΚΟΣ  ΠΑΡΑΜΟΝΗ
 ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ ΣΤΗΝ ΛΑΤΟΜΙΤΙΣΣΑ







Το απόγευμα του Σαββάτου  27 Απριλίου 2013, παραμονή  των Βαϊων  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος,  επισκέφθηκε την Παναγία Λατομίτισσα και χοροστάτησε του εσπερινού συνοδευόμενος από τον ιεροδιάκονο της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Eμμανουήλ  Τζιώτη. Όμορφα και  ιδιαίτερα τα λόγια του Σεβασμιωτάτου στο εκκλησίασμα που  ακούμπησαν τις καρδιές όλων μας.  

ΠΡΩΪ ΚΑΙ ΕΣΠΕΡΑΣ  ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ 












Το πρωϊ της Κυριακής ημέρα των Βαΐων ο εφημέριος του ναού μας π. Βασίλειος Φιλιππάκης τέλεσε με κάθε  θρησκευτική και κατανυκτική  μεγαλοπρέπεια την  Θεία Λειτουργία. Μεγάλη και ιδιαίτερη η σημερινή ημέρα της Βαϊοφόρου. Η χορωδία των Ιεροψαλτών  απέδωσε εξαίρετα τα τροπάρια της ημέρας.
Αστραψε και βρόντισε πάλι ο παπά Βασίλης  το πρωϊ των Βαίων,  στο λόγο του προτρέποντας  όλους να  ακολουθήσουν τον λόγο του Θεανθρώπου μας, αναφερόμενος  στις πράξεις  μας. Ολο του εκκλησίασμα φανερά συγκινημένο  τον άκουσε με προσοχή,  αναφέρθηκε στις παραβολές  του Κυρίου μας και κλείνοντας  ζήτησε συγνώμη εάν κάποιον έβλαψε κάτι που πρέπει να κάνομε όλοι μας.  Αυτές οι ημέρες  είναι ημέρες  μετάνοιας και προσευχής.  Ας το πράξομε  όσο μπορεί ο  καθένας μας.
Πλήθος κόσμου  τόσο το πρωϊ όσο και το βράδυ της ίδιας ημέρας προσήλθε  με  ευλάβεια  και  ηρεμία και όλοι μαζί έψαλλαν «Ιδού ο Νυμφίος έρχεται εν τω μέσω της νυκτός…..» ενώ ο ιερέας  κρατούσε στα χέρια του τον Νυμφίο  περιφέροντάς τον εντός του ναού. Ολος ο κόσμος προσκύνησε με ευλάβεια και  ταπείνωση  προσευχόμενος ο καθένας ξεχωριστά.
 Ευχόμαστε Καλή και Ευλογημένη Μεγάλη Εβδομάδα. Η ενημέρωσή μας θα συνεχισθεί καθ΄ολη την Μεγάλη Εβδομάδα.














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου